Elektronik Komponent Çeşitleri

 


Yılların getirmiş olduğu deneyim sayesinde popüler bir hale gelen firma müşterilerine hizmet vermekten gurur duyuyor. Örs elektronik bünyesinde bulunan elektronik komponentler birçok farklı tipte olabilir.

Komponent Çeşitleri

Firma bünyesinde bulunan elektronik komponent çeşitleri hakkında biraz bilgi vermek gerekirse, bunların bazıları şunlardır:

-        Dirençler: Elektrik sinyallerini kontrol etmek için kullanılır, dirençlerin özellikleri ohm cinsinden ifade edilir.

-        Kapasitörler: Elektrik yüklerini depolamak veya sinyalleri filtrelemek için kullanılır.

-        Endüktörler: Elektrik akımının manyetik alanını kullanarak sinyalleri kontrol etmek için kullanılır.

-        Transistörler: Elektrik sinyallerini yükseltmek veya kontrol etmek için kullanılır.

-        Diyotlar: Elektrik akımını sadece bir yönde geçmesine izin verir.

-        Entegre devreler (IC'ler): Birçok elektronik bileşeni tek bir yonga üzerinde birleştirir ve elektronik cihazların daha kompakt hale gelmesini sağlar.

-        Sensörler: Fiziksel veya kimyasal değişiklikleri ölçmek için kullanılır, örneğin sıcaklık, basınç, nem, gaz, hareket, ışık vb.

-        Optoelektronik bileşenler: Optik sinyalleri algılamak veya üretmek için kullanılır, örneğin LED'ler ve fotodiyotlar.

-        Röleler: Elektrik sinyallerini iletmek veya kesmek için kullanılır.

Entegre devreler dışındaki diğer analog veya dijital bileşenler: Güç kaynakları, veri depolama aygıtları, amplifikatörler, filtreler vb. gibi bileşenler, birçok elektronik cihazın oluşturulmasında kullanılır.

Firma ile iletişime geçmek isteyenler 0530 711 01 22 numarasını hızlı bir şekilde arayarak müşteri hizmetlerine bağlanabilir ve detaylı bilgi alabilirler.

Yorumlar