Dropshipping Bayilik Nedir?

 


E-ticaret sitelerinin popüler hale gelmesiyle birlikte artık dijital alışverişler daha fazla artmaya başlamıştır. İnsanlar nerede olursa olsun internet üzerinden beğendikleri bir ürünü kolayca satın alarak istedikleri zaman kendilerine ulaşmasını sağlamıştır. E-ticaret sitelerinden bahsederken burada dropshipping bayilik sisteminden de bahsetmenin doğru olduğunu düşünüyorum. Çünkü bu sistemde ürün depolama gibi bir derdiniz olmayacaktır. Bu sistemde doğrudan gönderim söz konusu olduğundan stoksuz satış şeklinde de bir tanımlama yapılmaktadır.

Stoksuz satış sisteminde alıcı, satıcı ve tedarikçe olmak üzere üç farklı taraf bulunur. Ancak başrolde olan kişi satıcıdır. Satıcı tedarikçiyle aynı olmadığından dolayı ürün çeşitliliği ise anlaşacağınız tedarikçi firmasının çokluğuna bağlıdır.

İnternet üzerinden alışverişler daha fazlalaştıkça yeni yöntemler ve yeni çözümler geliştirilmiş her şekilde de ticaretin daha hızlı olması sağlanmıştır. İnternet üzerinden satış yapabilmek için çok büyük bir firma olmanızda gerekmez. Basit bir bütçeyle işinizi çevirebilir ve satışlarınızı daha fazla artırarak profesyonel çözümler geliştirebilirsiniz.

Dropshipping Avantajları Nelerdir?

·        Bu sistemin en büyük avantajı düşük maliyetli olmasıdır.

·        Üretim, depolama, paketleme ve personel giderleri gibi bir derdiniz olmadığından bunlarla ilgili masraflarınızda olmayacaktır.

·        İşe başlayabilmek için düşük bir bütçeniz olması kafidir.

·        Başlayabilmek için büyük organizasyonlar yapmanıza gerek yoktur.

·        Bilgisayarınız olması bu işi yapabilmeniz için yeterli olacaktır.

·        Farklı sektörlerden binlerce ürünü internet üzerinden satabilirsiniz.

·        Ürün çeşidiniz arttıkça müşteri kitlenizde artacaktır.

Yorumlar