Bahçe Kapısı Motoru

 


Bahçe bir yapının etrafının çevrilmesinin sağlanması ve yapıya ait içerisinde farklı bitki ve ağaçların yanı sıra dekorasyonun bulunduğu boş alandır. Bahçe yapıya özel olduğu gibi topluluğa özel de olabilir. Bunun için yapının tek kişilik ya da bir apartman site olmasına göre değişiklik gösterir. Her ne şekilde olursa olsun bir bahçe söz konusuysa mutlaka bu bahçenin bir de kapısının olması gerekiyor.  Bahçe kapısı girişi engellemek, yabancıların içeri girmesini engellemek, yaban hayvanlarının içeri girmesini engellemek gibi gerekçelerle yapılabilir. Önemli olan ise girişin engellenmesini sağlayabiliyor olmasıdır. Bahçe kapısı motoru sayesinde kapı uzaktan kumanda ile açılıp kapatılabilir. Bu da içeriden ve dışarıdan kullanım kolaylığı sağlayacaktır.

Kapı motoru elektrikle çalışan bir sistem olduğundan sistemin doğru çalışabilmesi için uygun elektrik kaynağına ihtiyaç duyulur. Bu nedenle otomatik kapıların elektrik olmayan bir yere yapılması mümkün değildir. Bu kapıların elektrikli olması gibi en büyük artılarından birisi de manuel çalışabiliyor olmasıdır. İster elektriklerin kesilmesi durumunda isterse daha sonraki süreçte manuel kullanılmak istendiğinde bu mümkün olacaktır.

Kapı Motorlarının Avantajları

Otomatik kapıların en büyük avantajı sizi yormamasıdır. Akşam işten yorgun bir şekilde eve geldiğinizde kapınızı bile açıp kapatmaya gücünüzün olmadığını hissettiğiniz durumda otomatik kapı devreye girer ve araç içerisindeki uzaktan kumanda ile açılarak giriş sağlanmış olur. Otomatik kapılar iz istemediğiniz sürece dışarıdan ya da içeriden açılmayabilir.

Yorumlar