Transit Bipartisyon Ameliyatı Nedir?

 


Söz konusu olan şeker hastalığı ile mücadele etmek olduğunda günümüzde çok farklı cerrahi yöntemlerden destek alınabilir. Transit bipartisyon uygulaması da bunlardan sadece bir tanesi olarak ön plana çıkar. Özellikle Tip2 diyabet hastalarının iyileşmesi için uygulanan metabolik cerrahi yöntemi olarak ön plana çıkmaktadır.

Öncelikle transit bipartisyon ameliyatı nedir? sorusunun cevabına geri dönecek olursak şunları söyleyebiliriz. Şeker hastalarının daha rahat bir şekilde iyileşmesini sağlamak için geliştirilmiş bir yöntemdir. Buna göre ince bağırsağın üçte birlik kısmı mideye bağlanır. Şeker hastalığı ile ilgili hormon uyarıları midede uygulanarak şeker hastalığı kontrol altına alınmış olur.

Transit Bipartisyon Başarı Oranı Nedir?

Bu uygulamanın öncelikli amacı çabuk doyum sağlamaktır. Dolayısıyla transit bipartisyon uygulamasından destek alan her 10 kişiden 9’unun etkili bir şekilde kilo vermeye başladığı gözlenmiştir. Her ne kadar kilo verme amacıyla yapılan bir uygulama olmasa da dolaylı yoldan şeker hastalığının zararlı etkilerinden de kurtulmak mümkün olmaktadır.

Halk arasında yaygın bilinen bir yanlışın altını çizmek isteriz. Buna göre bu operasyonda mide ve ince bağırsak kesilmez. Sadece anatomik olarak ard arda gelmesi sağlanır. Hem midenin hem de ince bağırsağın şekil bütünlüğü muhafaza edilir.

Eski Haline Geri Döndürmek Mümkün mü?

Doğal olarak, şekil bütünlüğü ve anatomik özellikleri korunduğu için operasyon sonrası hasta yada hekim isteğine bağlı olarak eski haline geri döndürmek mümkündür.

Yorumlar