Papağan Yemi

 


Tropik iklimlerde sürüler halinde yaşayan papağanlar, çeşitli bitki türlerini tüketerek hayatını idame ettirmeye çalışır. Evde beslenmekte olan papağan, bu türde gıdaların bir araya getirilerek oluşturulduğu yemlerle beslenir. Mineral, vitamin ve amino asit açısından papağanın sağlıklı beslenmesi için papağan yemi, devreye girer. Papağan yemleri, farklı markalar tarafından piyasaya sürülür ve farklı meyve ve gıda türlerinden üretilir.

Hazır papağan yemi çeşitleri, papağan besleyenleri kalitesi ve içeriğiyle mühim bir zahmetten kurtarır. Papağan yeminde, tahıl ve tohum türleri, taze meyve ve sebzeler bulunur. Papağan yemleri, papağan ırkına göre farklı çeşitlerde satışa sunulur. Her ırkın farklı fizyolojik gereksinimleri bulunduğundan böyle bir yem çeşitliliğine gidilmiştir.

Papağan Nasıl Beslenir?

Kendi türüne uygun olan besin türleriyle beslenmesi beklenen papağanların bilhassa hareketli olan ırkları, karbonhidrat ve yağ oranı yüksek yemlerle beslenmelidir. Yavru papağanlar için ayrı bir yem türü seçilir. Bu yem türü, sağlıklı bir yavru papağanın büyümesi için gerekli olan maddeleri, bünyesinde barındırır. Papağan için papağan yeminin yanı sıra çekirdek de satın alınarak papağanın önüne sürülebilir.

Muhabbet kuşu yemi, yetişkin ve yavru türlerine göre değişkenlik gösterir ve ona göre satın alınmalıdır. Aksi takdirde, farklılığa gidilmemesi, söz konusu kuşların etkin şekilde beslenilmemesine yol açar. Kanarya yemi, diğer tüm kuş türlerinde olduğu gibi dikkatlice seçilerek kanaryanın önüne güzelce konulmalıdır.

Yorumlar