IFC Onaylı Koçluk Eğitimi

 


Bireylerin daha iyi bir yaşamsal ve yönetsel alana ihtiyaç duydukları için başvurdukları koçluk eğitimi, kişisel performansın ve potansiyelin zirveye çıkarılması adına ciddi bir danışmanlık türüdür. Kişiler hem iletişim anlamında hem de kişisel kariyer bağlamında böylesi eğitimlere ihtiyaç duyabilirler. Böylelikle becerilerini ve performanslarını ciddi düzeyde arttırırlar ve daha verimli bir kişilik haline gelirler.

Koç olmak için ICF akredite eğitim vermekte olan bir kurumdan yararlanmak, sektör bünyesinde güvenilirlik oluşturulmasına aracılık eder ve profesyonel ağı kurma konusunda çok büyük bir destek sağlar. Bu tipte bir eğitim almayı kafasına koyanlar, mutlak surette IFC onaylı Koçluk Eğitimi hakkında bilgilenip ona göre bir strateji belirlemelidir.

IFC Onaylı Koçluk Eğitimi Neden Önemlidir?

Koçluk, önemli bir misyonu icra etmek için seçilen yollardan biridir. Bunun için kişisel gelişimin zirve noktalara taşınması, son derece mühimdir. Doğru bilinen yaygın yanlışlardan bir tanesi, koçların çok iyi tavsiye verdikleri hususudur. Profesyonel koçlar, kesinlikle tavsiye vermezler. ICF’in koçluk tanımı şu şekildedir: Müşterilerin bireysel ve profesyonel potansiyellerini en üst seviyeye çıkarmaları için ilham veren, düşünce doğurucu ve kreatif bir süreçte onlarla iş birliği yapılmasıdır.

Bireylerin yeterli mükellefiyeti kazanmaları için kendilerine yöntem olarak seçtikleri metotlardan biri olan danışmanlık hizmeti, bugün hemen her alanda verilmekte olup kişiler bu türde faaliyetlere anında adapte olurlar.

Yorumlar