Ketojenik Beslenme

 


Ketojenik beslenme, aslında epilepsi gibi nörolojik türdeki hastalıkların tedavisinde bir araç olarak çocuklarda uygulanılmaya başlanmıştır. Konuya dair yapılan araştırmalar, ketojenik beslenmenin çocuklarda rastlanan nöbetlerde, büyük azalmaya neden olabileceğini ortaya koymuştur. Ayrıca sonradan yapılan ketojenik beslenmenin bilhassa nörolojik, metabolik ya da insülinle ilişkili hastalıklarda sağlık yönünden birçok fayda getirebileceğine dair sonuçlar veren araştırmalar yapılmıştır. 

Ketojenik beslenme, doğru biçimde gerçekleştirildiğinde sağlıklı kilo vermenin kapılarını aralar ve çeşitli tıbbi problemlerde ve hastalıklarda risk faktörünü en aza indirger. Kalori sayımı ve kilo takibi yapmaksızın kilo vermede, çok etkili olduğu görülmüştür. Pek çok yönden yararlı bulunan ketojenik beslenme, teknolojinin bir hayli ilerlemesiyle birlikte günümüzde yaygın şekilde uygulanmaktadır.

Ketojenik Beslenme Neden Faydalıdır?

Çoğu hastalıktaki risk faktörlerini indirgemek için son derece faydalı görülen ketojenik beslenmenin, Alzheimer hastalığında da semptomları azaltabildiği ve ilerlemeyi yavaşlatabildiği gözlemlenmiştir. Birçok hastalıkta ve rahatsızlıkta bu denli yararlı görülen ketojenik beslenme, uygulayanların daha risksiz bir yaşama kavuşmalarını kolaylaştırır ve onların yaşayabilecekleri muhtemel risklerin fazlasıyla önüne geçer.

Sağlıklı beslenme için önemli bir araç olarak değerlendirilebilecek ketojenik beslenme, günümüzde ciddi bir şekilde desteklenmekte ve bu beslenme türüyle iyileşebilecek hastalar tarafından uzman kontrolünde ara vermeksizin uygulanmaktadır. Bir başka deyişle ketojenik diyet olarak da adlandırılan ketojenik beslenme, mutlaka doktor kontrolünde başlanmalı ve onun gözetimi dahilinde sürdürülmelidir.

 

Yorumlar