Fonksiyonel Tıp Neden Tercih Edilir?

 


Fonksiyonel tıp, klasik tıbbi yaklaşıma alternatif bir tıp türü değildir. Yani tıp zıttı bir yaklaşım türünün aksine klasik tıbbi yaklaşımdan daha ayrıntılı bakılmasını sağlayan bir yaklaşımla ortaya konulur. Hastalıkların, geniş bir perspektiften ele alınmasını sağlar. Böylelikle hastalıkların ayrıntılarına derinlemesine inilmiş olur ve hastalıkların kökeni konusunda net bilgi edinilir.

Günümüzde, artan stres ortamı, hayat tarzında aktif yaşam koşullarından uzaklaşılması, çevresel toksik yükteki artış, beslenmede doğallıktan uzaklaşılması ve sosyal yapının gittikçe bireyselleşmesinden kaynaklı kronik hastalıklar adeta bir salgın gibi yayılmaktadır. Fonksiyonel tıp, tanılardan ziyade derinlemesine yapılan araştırmalar sonucu getirilen çözüm önerileri sayesinde, belirgin bir iyileşme ve yaşam kalitesinde artış sağlanmasını etkinleştirir.

Fonksiyonel Tıp Ne Kazandırır?

Fonksiyoneltıp, hastanın odak noktaya alınmasıyla belirlenen tedavi yaklaşımı doğrultusunda hastanın iyileşmesini kolaylaştırır ve hastanın hayatındaki kalıcı değişimler sayesinde, uzun dönemde ek problemlerin çıkmasını önleyici bir anlayış benimsenmesini sağlar. Hastaya yapılan tetkikler ve tahliller aynı zamanda öğrenilen yaşam tarzı sonrası önerilen program, kaliteli yaşam rehberliği konusunda çığır açıcı farklılıkların yaşanmasını sağlar.

Fonksiyonel tıp sisteminde, bireyselleştirilmiş, prediktif, proaktif ve koruyucu bir yaklaşım sergilenir. Tüm kronik hastalıklara bu bakış açısıyla yaklaşılması ve sonuç alınması mümkündür. Fonksiyonel tıp İzmir ilinde hayata geçirilmesiyle birlikte, kişilerin hayatlarına somut şekilde dokunur ve onların daha kaliteli bir yaşama kavuşmalarını sağlar.

Yorumlar