Su Kaçağı Tespiti

 


Evlerde ve işyerlerinde su kaçağı tespiti yapmak için çeşitli yöntemler uygulanır. Gelişen teknoloji arızaların hızla bulunarak onarılmasına olanak tanır. Bazı kaçaklar gözle görülebilecek kadar kolay tespit edilebilirken bazılarının tespitinde bir hayli zorlanılmaktadır. Yani kaçakların çoğunun gözle tespit edilmesi mümkün değildir. Böylesi durumlarda, teknolojik cihazlardan yardım alınır. Ufak sızıntılar, vanalarda ve bağlantı noktalarında gözle görülemeyen ama ciddi problemler ortaya çıkmış olabilir. Demetevler su kaçağı tespiti işte bu noktada devreye girer ve getirdiği çözüm önerileriyle müşterilerinin büyük masraflardan kurtarır.

İş yerlerinde ve evlerde birden fazla su tesisatı yer alır. Fonksiyonel açıdan ayrışan bu tesisatlar, temiz su tesisatı, doğal gaz tesisatı ve atık su tesisatıdır. Tesisatlara yapılacak ustaca hamleler, sorunların pratik şekilde giderilmesini sağlar.

Kaçak Tespitinde Önemli Olan Hususlar Nelerdir?

Yenimahalle su kaçağı tespiti için öncelikle müşterinin şikayetleri dinlenir ve sorunun nerede olduğu tespit edilmeye çalışılır. Kolaylıkla tespit edilemeyen sorunlarda Ankara tesisatçı tarafından cihazlara başvurulur ve sorunun kolay yönden çözümü sağlanır.

Temiz su tesisatı sızdırmazlık kontrolü, basınç testi yoluyla gerçekleştirilir. Basınç testi gerçekleştirilmeden önce tüm vanaların kapatıldığından emin olunmalıdır. Test pompası temiz su tesisatına bir noktadan bağlanılarak tesisata 10-15 bar düzeyinde basınç verilir. Verilen bar sırasında tesisatta sızma varsa basınç düşer. Basınçta herhangi bir değişme olmazsa sızdırma olmadığı anlamı çıkar.

 

Yorumlar