Kripto Kazandırır mı?

 


Kripto, takas işleminde de kullanılabilen tamamen dijital ve sanal paralardır. Bazılarına göre de geleceğin para birimi olarak adlandırılır. Günümüzde kripto para kullanımı ile para kazanmak çok revaçtadır. Bazı kişiler bu duruma sahtekarlık gözüyle baksa da yapılan araştırmalar kripto piyasasının ciddi manada kazanç sağladığını göstermiştir.

Kripto para piyasasında takas işlemlerinin gerçekleşmesi için kriptografi kullanılır. Şunu belirtmek gerekir ki kripto para herhangi bir fiziksel karşılığa sahip değildir. Nasıl banka hesabında azalan ya da artan para fiziki değilse kripto paralar da öyledir. Kripto paralar da aynı mantıkla çalışır. Ancak herhangi bir otorite ya da hükümet tarafından yönetilmez. Merkezi olmayan bir sistem olması da kripto telegram piyasasını daha güvenilir hale getirir.

Kripto Al Sat Nasıl Gerçekleşir?

Kripto piyasasında al-sat işlemi aslında çok basittir. Farklı ülkelerin para birimlerini takip ederek birbirine çevirebilir ve aradaki farkı kazanç olarak elde edebilirsiniz. Kullanıcıların çok sık merak ettiği sorulardan biri de kripto paraların yasal olup olmadığı yönündedir. Kripto paranın yasal olup olmadığı ülkelere göre değişir. Bazı ülkelerde yasal olurken bazılarında henüz kanunlara dökülmemiştir.

Türkiye’de kripto para için herhangi bir yasa belirtilmemiştir. Dolayısı ile legal ya da illegal demek mümkün olmaz. Fakat ülkemizde pek çok kişi kripto para piyasası sayesinde iyi miktarda kazanç elde ediyor.

Yorumlar