İç Mekan

 


Herhangi bir mekânın içini tasarlamak için yapılan tüm işlemler, iç mekân tasarımı bağlamında değerlendirilir. Mekânın içinde sahip olunan alanların şık ve verimli kullanılmasına ilişkin yapılan iç mekân tasarlama, estetik, planlama ve teknik çözümlerle sonuca ulaştırılır. Tasarım türündeki faaliyetlerin tümünde amaç, fonksiyonel yaşam alanları oluşturmak ve kişilere daha konforlu alanlar sağlamaktır. İç mekân tasarımında görsel, işitsel ve dokunsal gibi faktörler önemli rol oynar.

Tasarımcı doğru materyal kullanarak kullanıcıların istemiş olduğu alanları oluşturur. Renkler, aksesuarlar ve mobilyalar hakkında bilgi sahibi olan tasarımcıların başarılı olma ihtimalleri daha da kuvvetlidir. Bunun nedeni olarak iç mekân tasarımında en çok bu faktörlere yer verilmesi gösterilebilir.

İç Mekan Neden Önemlidir?

İç mekân, görselliğin ön planda tutulduğu ve şık bir tasarıma sahip olunması istenen alanlardan biridir. Alanda yapılan faaliyetlerde, hep bu durumlar göz önüne alınır ve iç mimar, tüm hususlara gerektiği gibi riayet eder. İç mekân tasarımında dekorasyon bağlamındaki tüm her şey olabildiğince kreatif bir şekilde ortaya konur.

Ofis tasarımı da önemli iç mekân tasarımları arasında yer alır. Ofis tasarımının şık ve çekici olması, içinde çalışan ve vakit geçiren kişileri fazlasıyla motive edici bir ortama dönüş yaşanmasına zemin hazırlar. Böylelikle ortam dolayısıyla herhangi bir sıkkınlık yaşanmaz ve motivasyon kaybı olmadan çalışmaya elden geldiğince devam edilmiş olur.

  

Yorumlar