Gerilim Koruma Rölesi

 


Gerilim koruma rölesi, elektrik devrelerinin sağlıklı bir şekilde açılıp kapanması için anahtar niteliğindeki düzenektir. Aynı anda farklı dalga ve frekanslardan etkilenmeden anahtarlama ve elektrik olarak görev yapan sistemlerdir. Sistem sayesinde, elektrik hizmetinden yararlanan kişiler, güvenliksiz bir şekilde elektriği kullanmamış olurlar. Bir nevi sistemin olmazsa olmazlarından olan gerilim koruma rölesi, elektrik sistematiği açısından büyük bir güvencedir.

Eve çağrılan ustalarca hassasiyetle kontrol edilen bu cihaz, adından da anlaşılacağı üzere koruma rölesi olarak büyük bir amaca hizmet etmiş olur. Kişileri fazlasıyla memnun eden bu cihaz sayesinde, elektrik her ortamda güvenle ve huzurla kullanılmış olur. Bağlı oldukları sistemi şebeke geriliminde koruyan bu cihazın, her elektrik sistematiğinde mutlak surette yer alması gerekir.

Gerilim Koruma Rölesi Nedir?

Gerilim koruma rölesi, motorları ve sistemleri düşük veya aşırı gerilime, faz sırası hatasına ve faz yokluğuna karşı korumak için tasarlanmış olan cihazlara verilen isimdir. 3 fazlı ve 1 fazlı devrelerde yüksek ve düşük gerilime maruz kalan kompanzasyon ve kontrol sistemlerinde kullanılan cihazın, elektrik sistematiğinin düzgün şekilde işlemesi için kesinlikle sistem bünyesinde bulunması gerekir.

Röleler, alt ve üst sınır gerilimleri ayarlanabilen türde cihazlardır. Gerilim koruma röleleri, türlü amaçlarla ve değişik devreler üzerindeki kullanımlarına göre adlandırılır. Esenyurt elektrikçi bünyesinden röleye ilişkin tüm hususlarda bilgi alınıp hizmet sunulması istenebilir.

 

Yorumlar