Antep Fıstık Ezmesi

 


Antep fıstığı, ülkemize özgü yetişen yüksek besin değerine sahip bitki ürünü olup dünya üzerinde de çokça tutulmaktadır. Antep fıstığı malzeme olarak kullanıldığı yiyecek türlerinde de son derece inanılmaz zevkli ve keyifli bir ürün katkısı sağlayarak karşımıza çıkar. Ürünler, damak zevkine hoş bir şekilde hitap eder. Kuru yemiş olarak kendi başına sıklıkla tercih edilen Antep fıstığı ezmesiyle de son derece meşhurdur.

Antep fıstık ezmesi, fazlasıyla leziz ve hoş bir tadı damaklarda bırakır. Kahvaltılarda sıkça bu ürün tüketilir ve hızlı bir şekilde biter. Dolayısıyla, tadanların vazgeçemediği ve her kahvaltı sofrasında mutlaka aranan Antep fıstık ezmesi, ülkenin dört bir yanında aranır bir ürün haline gelmiştir.

Antep Tatları Neden İyidir?

Yöreye ait unsurlardan tadını alan Antep ilindeki ürünler, başka yerlerde bulunamadığından ve yöresel kaliteyi zirvelerde yaşattığından tüm ülkece fazlasıyla tutulur ve hiç tüketmeyen kişilere de tavsiye edilir. Fıstıklı Antep muska söz konusu ürünlerden biridir. Yöresel fıstığın çeşitli tatları böylesine farklı noktalara getirmesi, inanılmaz bir hadisedir.

Kavrulmuş Antep fıstığı, Antep yöresinde en çok aranan ve satılan ürünlerin arasındadır. Bunun sebebi olarak fıstığın yöreye özgü bir şekilde ortaya çıkması ve yayılması söylenebilir. Kuru yemişleri son derece meşhur olan kentte kavrulmuş Antep fıstığının en çok rağbet gören ürün olduğunu söylemek yanlış bir tespit olmaz. 

Yorumlar