Ddos Koruma Fiyatı

 


Çoklu ve yoğun saldırı olması bakımından son derece önemli görülen ddos saldırıları bertaraf edilmek için ddos koruma fiyatı konusunda ciddi fedakarlıklar yapılması gerekir. Aksi takdirde, sistem bakımından büyük ve tahmin edilemeyen yaralar alınabilir; bu durum hiç kimsenin isteyeceği veya arzu edeceği bir durum olmasa gerektir. Sistemin korunması ve güvenliği her şeyin önünde gelir. Tüm sistem kurulumcuları ve servis sağlayıcı unsurlar, bu durumun farkındadır. Bu nedenle öncelikli hedef, risklerin en aza indirgenmesidir. Bunun için ne gerekiyorsa yapılmalıdır.

Router’lar üzerinden alınacak olan önlemler, son derece önemlidir. Çünkü hedef sistemlere gönderilmekte olan paketler, ilkin routerdan geçer ve diğer sistemlere iletimi yapılır. Bu sebeple, ilk andan düzgün karşılama yapmak, saldırının amacına uygun bir şekilde uzaklaştırılması bakımından gereklidir. 

Güvenlik Duvarı Koruması

Güvenlik duvarı düzeyinde alınabilecek olan önlemler de ddos saldırılarının düzgün şekilde savuşturulması adına önemlidir. Bu önlemlerin en başında, rate limiting gelir. Eğer ilgili cihaz bu özelliği destekliyorsa rate limiting sayesinde, belirli bir IP adresinden gelecek olan azami paket sayısı belirlenir ve maksimum değeri geçen IP’ler engellenmiş olurlar.

Transit internet yöntemiyle farklı aracılar kullanılarak erişim çözümlerine ulaşılmış olur. Alternatif çözümlerden bir diğeri de metro internet olur. Bu sistemle birlikte, daha organizasyonel bir internet mekanizmasına kavuşulmuş olur. Ödenen ücrete, fazlasıyla değen bir hizmettir.

Yorumlar