Bayrak Nedir?

 


Bayrak, değerleri ortaya koyan önemli bir sembol ya da simge olarak sergilenir. Milletlerin, kulüplerin, eğitimle ilgili kuruluşların, partilerin vs. pek çok kuruluşun direklerde asılı olarak bulundurduğu ve önemli gördüğü temsil simgelerindendir.  Firmalarda genelde kurumsal kimliği yansıtması bakımından bayrak mühim bir yer tutar. Ölçü ve ebatlar, ülke bayraklarında genelde belirli kurallar çerçevesinde oluşturulurken diğer bayraklar çeşitli standartlar bağlamında oluşturulup müşterilerin beğenilerine sunulur. 

Bayraklara somut örnek vermek gerekirse parti bayrakları, o parti tarafından kutsal görülen bir simgenin kumaş üzerine işlenmesiyle oluşturulmuş nesnelerdir. Parti bayrakları, tüm il ve ilçe teşkilatlarında eksiksiz olarak ve bir direğe asılı şekilde bulunur. Partiye yönelik herhangi bir organizasyonda da sıklıkla kullanılır.

Bayrak Niçin Kullanılır?

Kamu ve özel sektörde yer alan tüm bileşenler için kutsal kabul edilen ve bir şeylerin ortaya konulması adına somut bir vazife üstlenen bayrağın, simgesel anlamı son derece yüksektir. Simgeler, kurum ve kuruluşların net bir şekilde ortaya konulmasına yönelik seçkin bir vazife görürler. Küçük, orta ve büyük olarak boyutlandırılan bayrakların ölçülerine, kullanım alanları doğrultusunda karar verilebilir. Böylece görselliğe daha çok hitap eden bir tablo yakalanmış olur.

Kutlama zamanlarında, okullarda, tanıtım günlerinde yaygın şekilde kullanılan bayrağa yönelik sipariş, bayrakçı firmalara söz konusu özel günlerin baya öncesinden verilmelidir. Böylece bayrak üreticisi firmanın işleri, zorlaştırılmamış olur.

 

Yorumlar