Lider Koçluğu Nedir?

 

Adından da anlaşılacağı gibi lider koçluğu eğitimi yöneticilere danışmanlık yapmak ya da kendi iş yerinde fayda sağlamak için alınan bir eğitimdir. Bu eğitimle gelişime açık liderleri doğru yönlendirmek, dolayısıyla şirkette daha yüksek hedeflere ulaşmalarını sağlamak amaçlanmaktadır. Lider koçluğunun son zamanlarda ilgi görmesinin temel nedeni, bu tür eğitimler sayesinde üst seviyede bir donanıma sahip olmanın mümkün olmasıdır.

Yöneticilere içlerindeki potansiyeli keşfetmelerini sağlarken onlara yeni şeyler öğretmek gibi bir şey söz konusu değildir. Özellikle lider koçluğunun şirket liderlik eğitimi kapsamında sunulabildiğini ifade etmek mümkün olmaktadır. Unutmamak gerekir ki iyi bir lidere sahip olan işletmeler, etkili bir düzeyde yönetilebilmektedir. Bu da gayet doğal olarak işletmelerin çok daha dinamik bir yapıya sahip olmalarını mümkün kılmaktadır.

Lider Koçluğu Neden Önemlidir?

Danışmanlık hizmetleri günümüz itibariyle yoğun bir seviyede ilgi görmektedir. Bu durum kişisel gelişim noktasında danışmanlık hizmetlerinin üst seviyede bir performansı ortaya koymasından kaynaklanmaktadır. Lider koçluğuna yönelik eğitim programlarının üst düzeyde bir performansı ortaya koyabilmesi; firmaların etkili bir yönetim kadrosuna sahip olmasını da mümkün kılmaktadır.

Kişisel gelişim programlarından biri olan liderlik koçluğu, yaşam koçluğu kollarından biridir. Görevi hem yöneticiyi hem de ekibini doğru amaca yönlendirmektir. Güçlü ve zayıf yönlerini analiz etme şansı yakalarlar. Yeni nesil işletmeler, lider koçlarından destek alarak rakiplerinin önüne geçmeyi hedeflemektedir. Aldıkları danışmanlık sayesinde ekip çalışması ve performansın üst noktaya taşındığı görülmektedir.

 

Yorumlar