Salsa Kursu

 


Latin Amerika kökenli Salsa, yapanlara ve izleyenlere son derece hoş bir enerji veren; grupça veya çift halinde icra edilen danslardan biridir. Ortamda oluşan pozitif hava salsanın icra edildiği mekanın bütününde hissedilir. Bu hava sayesinde, insanlar daha enerjik ve atletik hareket etmeye başlar ve içlerinde salsa öğrenme merakı doğar. Salsa kursu bünyesinde salsa öğrenmek; bu toplulukta bulunanların ortak hayali haline gelir ve dansın büyüsü ortamı sarar.

Salsa kursu kadar hoş hissedilen danslardan biri de Bachata dansıdır. Dinamik bir müziğin icra edildiği dansta kıvrak hareketler, çok önemlidir. Çekici bir özelliği olan Bachata dansı, bir kurs bünyesinde kolaylıkla öğrenilebilir. Bachata kursu, bu bakımdan gidilebilecek önemli bir alternatiftir. Çiftler bu kurs sayesinde hem Bachata dansı öğrenirler hem de daha kıvrak hareketler yaparak bambaşka bir uyum yakalarlar. Bu, Bachata’nın sihirli ve hoş bir dans olmasından kaynaklıdır.

Evrensel bu dansların hepsini sunan dans kursu alternatifleri mevcuttur. Bu kurslara gidilerek edinilecek tecrübe sayesinde, çeşitli danslar rahatlıkla icra edilebilir. Hatta bu bilgilerle ortamda hava atılabilir ve diğerleri bu anlamda kolayca teşvik edilebilir. Zevkli bir hobi olan ve uğraşı açısından zamanın hoş geçirilmesi arzulanan dans ile evrensellik yakalanılmaya çalışılır. Dans diliyle pek çok şey ifade edilir ve insanlar dans sayesinde üzerlerinde biriken enerjiyi daha anlamlı biçimde atarlar. 

 

Yorumlar