Chatrulet Nedir

 


Chatrulet herhangi bir kısıtlamaya tabi tutulmadan rastgele kişilerle tanışıp konuşabileceğiniz, online görüntülü bir sohbet sitesidir. Burada ana kural eğlenmektir. Bazı insanlar bu sohbet sitelerine dillerini geliştirmek için de girmektedir. Her türlü yeni yeni arkadaşlıklar edinebilirsiniz. Chatrulet sitelerine girmek için herhangi bir üyelik işlemi yapmanız gerekmez. Üye olmadan tamamen random bir şekilde sohbet edebilirsiniz. Sohbetlerden hiçbir şekilde ücret alınmaz. Tamamen ücretsizdir.

 

Omegle Benzeri Siteler

 

Omegle gibi chatrulet görüntülü sohbet sitelerini ziyaret etmeden önce bilmeniz gereken birkaç detay bulunmaktadır. Bu detayların başında eğer görüntülü sohbet etmek istiyorsanız tarayıcınızın sizden istediği kamera iznini onaylamanız gerekmektedir. Kamera onayı verdiğinizde görüntünüz karşı tarafa iletilir. Kamera onayından sonra bir de mikrofon iznini onaylamanız gerekmektedir. Bu izin de sesinizin karşı tarafa iletilebilmesi için gereklidir. Eğer siteye giriş yapmaya çalışırken bu izinleri onaylamazsanız siteye giriş yapmanıza izin verilmez. Bu onay zorunlu bir opsiyondur. Chatrulet sitelerini ziyaret ederken sitenin güvenilir olmasına dikkat etmelisiniz.  Omegle benzeri charulet siteleri yüzlerce farklı antivirüs programı tarafından taranmış sistemlerdir. Bu sitelere mikrofon ve kamera onayı vermenizde herhangi bir sakınca bulunmaz. Sakıncalı olan herhangi bir tehdit unsuru yoktur.

 

Görüntülü Sohbet

Görüntülü sohbet ilk zamanlarda yalnızca web kameraları ile gerçekleştirilebiliyordu. Ancak kameraların telefonlara da gelmesiyle beraber telefon üzerinden de görüntülü sohbetler yapılmaya başlandı. Omegle gibi sitelerin mobil uyumlu hale gelmesi ile bilgisayarlarda yapılabilen herşey telefonlarda da yapılabilir hale geldi.

Yorumlar