EGR Arızası Nasıl Giderilir?

 


Araçların motorunun sistematik bir şekilde çalışabilmesi için ısı değerlerinin korunması gerekmektedir. Bunun için araçta aktif olarak çalışan pek çok farklı parça olduğu bilinmektedir. Egr arızası bahsedilen parçaların birinin gerektiği gibi çalışmaması manasına gelmektedir. Bu parça çalıştığı esnada egzozdan giren oksijenin miktarını ayarlayarak gaz buluşması ile ortaya çıkan motor sıcaklığını dengelemektedir. Motorun aniden ısınmasının nedeni de açıklanan parçada sıkıntı olduğunu göstermektedir.

Bahsedilen sıkıntıların giderilmesi açısından farklı tamir yöntemleri değerlendirilmektedir. Egr temizleme parçanın kurum gibi dış etmenler yüzünden çalışamaması durumunda kendini göstermektedir. Ancak her daim bu nedene bağlı olarak çalışmama yaşanmamaktadır. Ya da sürücüler tamir konusunda gereken hızı gösterememektedir. Böyle olduğunda parçanın tamiri pek mümkün değildir ve değişmesi lazımdır. Parça değişimleri ise hemen her daim temizliklere göre daha çok masraf getirmektedir. Sürücülerin bu neden yüzünden araçlarını belli aralıklar ile bakıma götürmeleri önemlidir.

DPF

Dizel partikül filtresi olarak da Dpf olarak da bilinen filtre de araç performans değerlendirmelerinde en önemli parçalardan biridir. Bu filtrenin düzenli aralıklar ile temizlenmesi motorun korunmasını sağlamaktadır. Fakat bazı durumlarda filtrenin iptal edilmesi araç performansının yükseltilmesi açısından daha uygun görülmektedir. Siz de aracınızı bir profesyonele emanet ederek hangi yöntemin daha iyi olduğunu öğrenebilirsiniz. Hem bu tür değişimlerde hem de yazılım güncellemelerinde profesyonel destek almak oldukça önemlidir.

Yorumlar