Doğal Beslenmede Taktikler

 


Doğal beslenme sağlıklı yaşam temin etmek açısından önemli gereksinimlerden biridir. Geçmiş yıllarda uzak kalınan hemen her türlü besine bu neden yüzünden günümüzde rağbet gösterilmektedir. Yoğurtların evlerde mayalanması da aynı nedenden ileri gelmektedir. Artık beslenmelerine dikkat edenler köylerden temin ettikleri sütler ile yoğurtlarını evlerde mayalamaktadır. Uzmanlar hazır olarak satılan yoğurtlardan uzak kalınmasını özellikle tembihlemektedir. Aynı şekilde sağlıklı bir yaşam için glütenden uzak kalmak da önerilenlerden biridir.

Glütensiz Ürünler Tüketmek

Bireyler glütensiz yaşam elde etmek için genellikle klasik beslenme alışkanlıklarını tamamen değiştirmek zorunda kalmaktadır. Çünkü ülkemizde hemen her şeyin içerisinde beyaz un bulunmaktadır. Bu da otomatik olarak glüten manasına gelmektedir. Geçmiş zamanlarda özellikle sağlık sorunlarından ötürü glütenden uzak kalmak zorunda kalanlar bu tür besinlerin yerine alternatifler bulamamışlardır. Ancak günümüzde un türlerinde olsun bakliyat türlerinde olsun pek çok farklı alternatife anında erişim sağlanabilmektedir.

Glütensiz un türleri beslenme türünü değiştirenlerin ilk alışveriş maddelerinden biridir. artık karabuğdaydan nohuda kadar hemen her türlü glütensiz una büyük marketlere gidilerek sahip olunabilmektedir. Yaşadıkları yerlerde büyük marketler olmayanlar için ise internet önerileri sunulmaktadır. İnternet üzerinden gerçekleştirilen gıda alışverişleri de minimum süre içerisinde adrese teslim edilmektedir. Üstelik internet alışverişleri özellikle kampanya dönemlerine denk gelinmesi halinde çok uygun fiyatların ödenmesi ile tamamlanabilmektedir. Bunun için kaliteli sitelerdeki kampanyalar takip edilmelidir.

Yorumlar