Miras Avukatı

 


Kişilerin farklı nedenler yüzünden avukat ihtiyaçları olabilmektedir. Ancak her sorun her avukat tarafından çözümlenecek diye bir koşul bulunmamaktadır. Zira hukuk bürolarının vermiş oldukları hizmet alanları birbirinden farklıdır. Kentsel dönüşüm avukatı ya da miras hukuku avukatı ayrımları aynı nedenler yüzünden yapılmaktadır. Kimi avukatlar ise sadece TCK üzerinden düzenlenmiş olan ceza davalarına bakmaktadır. Sayılan nedenler yüzünden bireyler hukuk bürolarını tercih etmeden önce hizmet alanları ile kendi sorunlarını karşılaştırmak zorundadır.

Miras avukatı ziyaretleri gerek geçerli bir vasiyet yazdırmak isteyenler gerek kendine kalan bir mirası almak isteyenler tarafından ziyaret edilmektedir. Mirasların sorun oluşturması varislerin sayısının artış göstermesine göre değerlendirilmektedir. Varis sayısının yüksek olması yüzünden taraflar arasında ciddi anlaşmazlıklar çıkabilmektedir. Avukatlar, yaşanan anlaşmazlıkları hukuki şekilde hak kaybı da yaşanmadan çözümlemeye çalışmaktadır.

Miras Avukatı Veraset İlamı

Kalan miraslar üzerinden işlem yapılabilmesi için ilk olarak mirasçılık belgesi (veraset ilamı) alınması gerekmektedir. Diğer türlü kişilerin miras üzerinde hak sahibi olduklarını kanıtlamalarının imkânı bulunmamaktadır. Ülkemizde bahsedilen veraset ilamının temini uzun yıllar sadece Sulh Hukuk Mahkemeleri tarafından sağlanmıştır. Ancak günümüzde özellikle işlemlerin daha hızlı şekilde tamamlanabilmesi açısından belge teminlerinde noterler de vazife almıştır. Siz de bir veraset ilamından sonra miras üzerinden yaşanan sorunları yasal olarak ortadan kaldırabilirsiniz. Bunun için konunun bir avukat ile paylaşılması ve çözüm önerilerinin dinlenmesi gerekmektedir.

Yorumlar