Kredi Başvurusu Nasıl Yapılır?

 


Kredi günümüzde nakit ihtiyacı denince akla ilk gelen konu başlıklarından biri olarak tanımlanmaktadır. Zira artık kişiler karşılarındaki bireylere borç vermekten çekinir hale gelmişlerdir. Bu durumun ana nedeni ise borçların tahsilinde yaşanan sorunlar olarak tanımlanmaktadır. Ancak bankalar tahsil açısından bireylere nazaran daha az sorun yaşamaktadır. Kredi teminindeki şartların sağlanması da zor olmadığı için ihtiyaç duyulan nakit miktarları kısa süre içerisinde temin edilebilmektedir.

Bireylerin bankalardan kredi alabilmeleri için kişisel olarak başvuru iletmeleri gerekmektedir. Buradan da anlaşıldığı üzere bir kişi bir başkasının yerine kredi talebinde bulunamamaktadır. Kredilerin taleplerinde ise artık bankaya gitmek gibi kesin bir şart yoktur. İstisnalar bulunmakla birlikte müşteri hizmetlerinden, bankaların resmi internet sitelerinden ya da mobil bankacılık işlemleri üzerinden kredi talepleri gönderilebilmektedir. Gönderilen talepler banka tarafından incelenerek minimum süre içerisinde yanıtlanmaktadır. Bireyler böylelikle istedikleri kredileri alıp alamayacaklarını öğrenebilmektedir.

Kredi Temininde Şartlar

Bankalardan kredi çekmek zor değildir. Buna karşın belli şartları taşımayan kişilerin istedikleri kredileri çekmeleri de imkânlar dahilinde değildir. Özellikle yüklü miktarlarda nakit ihtiyacı olanların belli sürelerden bu yana sigortalı olarak çalışmaları gerekmektedir. Farklı bankaların kırmızı listelerinde yer alanların ya da üzerlerinde ciddi borç bulunanların da istedikleri miktarlardaki kredileri temin etmeleri mümkün olmayacaktır. Bu gibi şartların sağlanıp sağlanmadığı banka araştırmaları çerçevesinde ortaya çıkmaktadır. 18 yaşından küçükler de kredi çekememektedir.

Yorumlar