Güncel Devlet Destekleri

 


Ülkemizde devlet destekleri her dönemde gündem oluşturan konular arasında yer almaktadır. Sosyal bir devlet olduğumuz için ihtiyaç sahipleri her sene bakanlıklara farklı bütçeler verilmesine neden olmaktadır. Kurumların bütçelerinde de ihtiyaç sahipleri için ayrılmış olan kalemler vardır. Böylece vatandaşlar hemen her belediyeden ya da valilikten ihtiyaçlarının giderilmesi taleplerini iletebilmektedir.

Devlet destekleri farklı konu başlıkları üzerinden incelenebilmektedir. Ancak son aylarda en güncel olanları kira ve fatura yardımları olarak değerlendirilmektedir. Ülkemizde salgının etkileri yüzünden bu yardımların kapsama alanlarında bir genişlemeye gidilmiştir. Normalde geçimlerini sağlayabilen vatandaşlar salgın yüzünden yardıma muhtaç hale gelmiştir. Durum böyle olunca e-devlet üzerinden başvuru yapan kimselere de yardım yapılmıştır. Ancak yardımların alınabilmesi için kurumlar bazı incelemeler gerçekleştirmektedir. Yardımlar muhtaç olduğu kesinlik kazanan kesime direkt şekilde verilmektedir.

Devlet Destekleri

Güncel olarak temin edilebilen devlet destekleri arasında çalışanlara özel olanlar da bulunmaktadır. Son bir yıl içerisinde bu alanda esnafa yapılan yardımlar gündemdeki yerini korumaktadır. Esnaf kapanmalar yüzünden geçim konusunda zorluk yaşamaktadır. Buna bağlı olarak açıklanan yardımlar vergi indirimleri, kira destekleri şeklinde devam etmektedir. Ancak bu yardımların alınabilmesi için de e-devlet üzerinden gerekli olan başvuru formunun doldurulması lazımdır. Vatandaşlara doğrudan yapılan biner TL yardımın alınabilmesindeki şartlardan biri de aynı formların doldurulmasıdır. Sisteme giriş yapmak şansı bulunmayanlar başvurularını kurumlardan doğrudan da iletebilmektedir.

Yorumlar