Su Kuyusu Afrika

 


Teknolojik imkanların her geçen gün gelişmesi dünya hakkındaki bazı gerçeklerin daha iyi şekilde görülmesini sağlamaktadır. Zira dünya üzerinde halen su ve besin sıkıntısı yaşayan insanlar bulunmaktadır. Üstelik bahsedilen insanların sayı bakımından çok ciddi bir popülasyonu oluşturduğunun da altı çizilmektedir. Bundan kaynaklı olarak çeşitli yardım kuruluşları özellikle Afrika ülkelerinin ihtiyaçlarını giderebilmek adına mesai harcamaktadır. Bu ihtiyaçların başında ise su kuyusu ile su sorununun ortadan kaldırılması yer almaktadır.

Ülkemizde pek çok hayırsever tarafından Afrika ülkelerinin çeşitli bölgelerinde su kuyuları açtırılmaktadır. Ancak sorun ciddi olduğu için açılan su kuyuları yeterli gelmemektedir. Bundan kaynaklı olarak resmî belgeli şekilde hareket eden vakıf ve dernekler her geçen gün yeni kampanyalara imza atmaktadır. Siz de kampanyalara katılım sağlayarak ya da bireysel olarak hareket ederek bir su kuyusu açtırabilirsiniz. Bağışçı olmak isteyenler online sistemler üzerinden hareket edebilmektedir.

Afrika Destek

Afrika ülkelerindeki yoksulluk gıda alanında da kendini göstermektedir. Ülkemizde her yıl binlerde adak adanmaktadır. Buna karşın adakların dağıtımı ve kesiminde sorunlar yaşandığı da bilinmektedir. Adak adamış olmasına karşın dağıtacak kişi bulamayanlar vakıflara adak kurbanı bağışı da yapabilmektedir. Bahsedilen bağışlardan sonra kurbanlar gönüllüler tarafından temin edilerek kesilmektedir. Kesimi tamamlanan kurbanlar Afrika ülkeleri başta olmak üzere ihtiyaç sahiplerine dağıtılmaktadır. Böylece adanmış olan kurbanlar gerçekten durumu olmayan insanlara ulaşmış olmaktadır.

Yorumlar