Geotekstil Kil Şilte Yararları

 


Teknolojik gelişmeler, yararlarını inşaat alanında da göstermektedir. Bentoshield ya da buna benzer olan yalıtım sistemleri sayesinde yapılardaki yalıtım sorunları tam manası ile çözümlenebilmektedir. Üstelik yalıtımda önemli noktalardan biri olan fiyat performans aşaması da aynı materyaller ile sıkıntı çıkarmamaktadır. Çünkü son zamanlarda popülerlik kazanan ürünler hem uygulaması kolay olanlardan hem de cepleri yakmayanlardan oluşmaktadır.

Geotekstil kil şilte de zemindeki sorunların çözümünde kullanılan ürünlerin başında sayılmaktadır. Ürün kısa süre içerisinde hemen hemen her alana uygulanabilmektedir. Zeminin özelliklerine göre kullanım alanlarının değişim gösterebileceğinin altı çizilmektedir. Ancak yarar bakımından sayısının çok fazla olduğunun söylenmesi hatalı olmayacaktır. Zira, ürünün zeminde kullanılması demek koruma, ayırma, yalıtıma destek olma, drenaj ya da güçlendirme başlıkları üzerinden yarar sağlanması manasına gelmektedir.

Su Yalıtımı

Yapıların tamamlanmasından hemen öne değerlendirilen konular arasında su yalıtımı da bulunmaktadır. Konut alımların öncesinde artık sadece ısı yalıtımı olup olmadığı araştırılmamaktadır. Aynı şekilde su yalıtım sistemlerinin olup olmadığı konusu da gündem oluşturmaktadır. Zira su yalıtım sistemlerinin bulunmadığı zeminler yapıların güçsüz olmasına neden olmaktadır. Aynı şekilde çatılarda kullanılmamış olan yalıtım sistemleri yüzünden binaların ilerleyen dönemlerde ciddi masrafları oluşabilmektedir. Sayılan nedenler yüzünden su yalıtımında değerlendirilen materyaller gerek zeminde gerek duvarlarda ve çatılarda değerlendirilebilecek şekilde tasarlanmaktadır. Tercihler ise genellikle kısa süre içerisinde uygulanabilen ürünlerden yana kullanılmaktadır.

Yorumlar