Reiki Nedir?

 


Ülkemizde son zamanlarda reiki nedir ne değildir konusunda yapılan araştırmaların sayısı artmıştır. Öncelikle bu isim bir şifa terapisi olarak tanımlanabilmektedir. Ellerle verilen şifa sayesinde pek çok hastalık sona erdirilmektedir. Ancak insanlar durumu yanlış anlayabilmektedir. Hatta bazı kimseler bu tekniğin belli dinlere özgü olduğunu zannettikleri için uzak kalmaktadır. Oysaki işin aslı hiç de böyle değildir.

Reiki kursu veren yerlerin sayısı son zamanlarda artış göstermeye başlamıştır. Kursların tamamlanmasından sonra kişiler şifa dağıtmaya başlayabilmektedir. Tabi her hastalık için de bu tür tekniklerden yararlanılması mümkün değildir. Ancak sistemin büyük ölçüde hastanelere gitme ya da ilaç kullanma oranını aza indirmesi beklenmektedir. Farklı ülkelerde reiki üzerinden tedavi sistemleri devletin sağlık sigortası içinde yer almaktadır. Klinikler üzerinden verilen bu hizmet aslında terapinin medikal olarak işe yaradığının kesin kanıtlarından biridir.

Reiki Eğitimi Hakkında

Sağlıklı bir yaşam elde etmek için farklı çözüm önerileri bulunmaktadır. Reiki eğitim yerlerinden destek almak da bunlardan biridir. Ancak eğitim almak isteyenlerin çok dikkatli davranmaları istenmektedir. Çünkü bu tür özel eğitimler herkes tarafından verilmemektedir. Bundan ötürü işinde uzman olmuş ve bu durumu belgeli olarak kanıtlayan kişilerin merkezleri tercih edilmelidir. Diğer türlü hem maddi hem de zaman bakımından zararla karşı karşıya kalınması durumu söz konusu olacaktır. Eğitimlerin tamamlanmasından sonra kişinin de yeteneği bulunması halinde istenen sonuçlar yakalanacaktır.

Yorumlar