Sistre Cila Nasıl Yapılır?

 


Sistre cila işlemi zarar görmüş ve kötü görünen parke çeşitlerinin üzerine uygulanan cila işlemi olmaktadır. Sistre cila işlemi ustalar tarafından dikkatli bir şekilde yapılması gereken bir işlem olmaktadır. Bu neden ile zahmetli ve maliyetli bir işlem olabilmektedir. İşlem gerçekleştirilirken en çok dikkat edilmesi gereken aşamalardan bir tanesi ise parkelerin zımparalanma aşaması olmaktadır. Bu neden ile genellikle sistre cila ustaları Sistre Makine Kiralama, işlemi ile sistre cila işlemini gerçekleştirmektedirler. Kiralık olan sistre cilalama makinelerinin bakımları düzenli aralıklar ile yapılarak kullanıldığı için işlem sırasında her hangi bir hata yapma olasılığı düşebilmektedir. İstanbul Sistre Makine Kiralama, konusundan çok daha avantajlı olmaktadır. Çünkü İstanbul da yaşanan arızaların tamiri için çok daha fazla servis bulunabilmektedir.

Sistre Cila İşleminin Aşamaları Nelerdir?

Sistre cila işlemi birkaç adımdan oluşan bir işlem olmaktadır. Sistre cila işlemi gerçekleştirilirken işlemler sistre cila ustası tarafından özenli bir şekilde gerçekleştirilmelidir. Bu nedenle yapılan işlemin kontrollü ve yavaş bir şekilde gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Sistre cila işleminin aşamaları genel olarak şu şekilde yer almaktadır.

·        Öncelikle işlemin uygulanacağı alan temizlenmelidir.

·        Alan temizlendikten sonra parkenin hasarlardan arındırılabilmesi için zımpara işlemi uygulanması gerekmektedir.

·        Zımpara işlemi gerçekleştirildikten sonra arada kalan boşlukların parke dolgusu ile doldurularak boşlukların tamamen kapatılması gerekmektedir.

·        Boşluklar doldurulduktan sonra tekrar zımpara atılması gerekmektedir.

·        Zımpara atıldıktan sonra sistre cila işlemi gerçekleştirilmektedir.

 

Yorumlar